Följ Flowcrete Sweden AB

Elmico AS blir en del av nya Flowcrete Nordic

Pressmeddelande   •   Aug 07, 2017 16:00 CEST

Ypsilon-broen i Drammen

Flowcrete har förvärvat polymerpionjären Elmico som sedan den 1 juni ingår i den nya divisionen Flowcrete Nordic, tillsammans med Flowcrete Sverige, Danmark och Norge, med huvudkontor i Perstorp i Sverige.

Flowcrete är en del av The Euclid Group som består av leverantörer av kemiska produkter för byggbranschen och är ett dotterbolag till RPM International Inc.

Elmico's VD, Elisabet Michelson, säger: "Att vara en del av Flowcrete utgör en betydande möjlighet för Elmico. Med Flowcrete och The Euclid Group i ryggen får vi möjligheter att introducera Elmico's ledande polymerprodukter till en mycket större marknad än tidigare. Tillväxtpotentialen och möjligheterna som detta för med sig gör att vi ser mycket optimistiskt på framtiden".

The Euclid Groups VD, Mark Greaves säger: "Jag är glad att Elmico nu blir en del av Flowcrete och därmed The Euclid Group. Förvärvet kommer stärka Flowcretes position i Norden.

Flowcrete kan därmed inom en snar framtid tillhandahålla ett större sortiment till kunderna såsom Polyuera och injekteringsprodukter.

Elmico, som startade sin verksamhet 2003, har sitt kontor, lager och produktion i Galterud som ligger knappt 10 mil norr om Oslo. De har specialiserat sig på härdplastprodukter till en mängd olika områden såsom industrigolv, tak, parkeringsdäck, fartygsdäck, broar, bryggor, dammar, tankanläggningar och rör.

Sedan 1968 har Flowcrete i Sverige utvecklat, tillverkat och marknadsfört ett stort urval fogfria golvbeläggningar för industriella och kommersiella miljöer. Vårt breda utbud av golv- och väggsystem erbjuder många valmöjligheter vad gäller yta, slitstyrka, halkskydd, kemikalieresistens, färg och mönster.

Flowcrete Sweden AB är ett dotterbolag till Flowcrete Group Ltd som är en global koncern med 34 säljkontor världen över samt 8 produktionsenheter globalt. 

Flowcrete Sweden AB finns i skånska Perstorp, där vi också har en modern och effektiv produktionsanläggning som levererar golvbeläggningar framförallt till den Skandinaviska och Europeiska marknaden.

Vår internationella närvaro, kombinerad med en unik teknisk service och ett stort nätverk av kvalificerade och rekommenderade entreprenörer som är utbildade av oss, säkerställer att ditt golvprojekt är i trygga händer.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.