Följ Flowcrete Sweden AB

Nytt lyxhotell i Dubai kan inspirera svenska designers och arkitekter att använda terazzobeläggningar på nytt sätt

Pressmeddelande   •   Nov 04, 2014 11:34 CET

När det franska hotellkoncernen Accor öppnade sitt tredje lyxhotell i Dubai i början av sommaren möttes hotellgästerna av en konstinspirerad miljö och design. Femstjärniga Sofitel Dubai Downtowns 350 rum och 76 sviter har en design som bland annat knyter an till den ungerska konstnären Victor Vasarelys abstrakta opkonstverk. Hotellet tar begreppet hotelldesign till en ny nivå och det gäller även golvet i hotellets flera hundra kvadratmeter stora spa och fitnesscenter. För att få den rätta exklusiva känslan och en design som passar in i hotellkonceptet har Accor valt den fogfria terazzobeläggningen Mondéco Earth från Flowcrete.

Accor äger och driver mer än 3 600 hotell på fem kontinenter. Sofitel är koncernens varumärke för 120 lyxhotell i 42 länder och det nyöppnade Sofitel Dubai Downtown är det tredje Sofitel-hotellet i Dubai. Accors hotellarkitekter och designers har haft ett nära samarbete med Flowcrete UK för att ta fram en terazzobeläggning som i färg och nyans perfekt matchar hotellets konstinspirerade designmiljö. Koncernen Flowcrete Group har utvecklats till en position som en av världens ledande tillverkare av fogfria golvsystem.

En beläggning även för exklusiva affärer, gallerior, flygplatser och skolor

På dotterbolaget Flowcrete Sweden AB i Perstorp tror man att det nya hotellet även kan komma att inspirera många svenska hotelldesigners och arkitekter. Samtidigt vill man lyfta fram företagets terazzobeläggningar som ett intressant alternativ till exempelvis granit- och marmorklinkers i många andra miljöer förutom hotell.

- Det är fantastiskt roligt att Accor sett möjligheterna i våra terazzobeläggningar. Mondéco är ett golvsystem som gör det möjligt att skapa i princip vilken färg och vilka mönster som helst. För arkitekter kan därför terazzobeläggningen användas på ett sätt som gör att golven i offentliga miljöer både blir tilltalande och en mer integrerad del av en designidé för hela byggnader och enskilda lokaler. Vi ser en växande marknad i Sverige för terazzobeläggningar och något som driver på intresset är att Mondéco kombinerar designmöjligheterna med höga krav på lättstädade och slitstarka golvytor. Exempel på miljöer som har de kraven är exklusiva affärer, gallerior och flygplatser, säger Christoffer Westrin som är marknadschef på Flowcrete Sweden.

Christoffer Westrin menar att det finns en tydlig trend att arkitekter och designers lägger större vikt vid utformningen av golvytor. Internationellt finns många exempel på nytänkande vid användning av terazzobeläggningar och där det nya lyxhotellet i Dubai är ett exempel. Från Flowcretes sida vill man samtidigt lyfta fram att Mondéco passar mycket bra i miljöer där kanske designen inte ska vara så extrem som i Sofitels hotell. Ett par sådana exempel är på sjukhus, i skolor, entréer i bostadshus och i industrimiljöer. I dessa miljöer är ofta kraven att golven ska vara estetiskt tilltalande men också slitstarka, ha bra kemikalieresistens och att de ska vara lätta att rengöra och underhålla. Flowcretes epoxibaserade terazzobeläggning Mondéco finns i ett flertal versioner och det som skiljer är dels skikttjockleken, dels olika fillerblandningar som används för att ge önskad färg och skiftande mönster. Exempel på fillerblandningar är marmor (Mondéco Classic), transparent kristallglas (Mondéco Crystal Ice), granit och flinta (Mondéco Earth) samt en blandning med kristall, infärgat glas och pärlemor (Mondéco Exotic).

SLUT

Sedan 1968 har Flowcrete i Sverige utvecklat, tillverkat och marknadsfört ett stort urval fogfria golvbeläggningar för industriella och publika miljöer. Vårt breda utbud av golv- och väggsystem erbjuder många valmöjligheter vad gäller yta, slitstyrka, halkskydd, kemikalieresistens, färg och mönster.

Flowcrete Sweden AB är ett dotterbolag till Flowcrete Group Ltd som är en global koncern med 24 säljkontor världen över samt 7 produktionsenheter globalt. Flowcrete blev en del av RPM International Inc i april 2008.

Flowcrete Sweden AB finns i skånska Perstorp, där vi också har en modern och effektiv produktionsanläggning som levererar golvbeläggningar till den Europeiska och globala marknaden.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.