Följ Flowcrete Sweden AB

Flowcrete unika med flertalet M1 certifierade golvsystem

Pressmeddelande   •   Jun 14, 2017 11:00 CEST

M1-certifikat på flertalet golvsystem hos Flowcrete

Flowcrete kan numera erbjuda M1-certifierade golvsystem på ett stort antal av sina produkter. Stämpeln är ett steg i rätt riktning i miljöfrågan.

– Certifieringen betyder mycket för oss då vi hela tiden strävar efter att förbättra våra produkter ur en miljösynpunkt, säger Jukka Kaikkonen, VD på Flowcrete.

Hela åtta fullskaliga golvsystem har blivit M1-certifierade enligt den finska standarden. Stämpeln vittnar om golvsystem med låga emissioner som i längden bidrar till en hälsosammare inomhusmiljö för slutanvändaren.

– Certifieringen betyder mycket för oss då vi hela tiden strävar efter att förbättra våra produkter ur en miljösynpunkt. Framför allt för att kunna rikta in oss på den offentliga marknaden, där människor vistas på jobb, sjukhus eller i skolan, under långa perioder varje dag. För slutanvändaren blir våra golv en fördel, säger Jukka Kaikkonen, VD på Flowcrete.

Det är viktigt för Flowcrete att följa dagens samhällsutveckling och kunna erbjuda samtida produkter.

– Inomhusklimatet blir en allt viktigare fråga. Efterfrågan på produkter som har låga emissioner blir allt högre, vilket medför att kraven ökar. Därför tycker vi att det är roligt att gå i bräschen för lågt emitterande golvsystem, säger Mikael Ströbeck, Teknisk Chef.

Unika i sin bransch

Till skillnad från sina konkurrenter i branschen har Flowcrete valt att certifiera hela golvsystem. Ett beslut som gör dem unika på marknaden.

– Våra kunder får ett golvsystem där en primer, ett flödeslager och i vissa fall topp-lack, testas tillsammans. Fördelen med detta sätt är att slutkunden direkt kan avgöra hur mycket det valda golvsystemet emitterar. Om man istället certifierar produkterna så blir det svårare att avgöra hela golvuppbyggnadens emissioner säger Mikael.

Ett av våra värdeord på Flowcrete är hållbarhet och i och med dessa M1 certifierade system har vi tagit ett stort steg i rätt riktning avslutar Mikael.

Sedan 1968 har Flowcrete i Sverige utvecklat, tillverkat och marknadsfört ett stort urval fogfria golvbeläggningar för industriella och kommersiella miljöer. Vårt breda utbud av golv- och väggsystem erbjuder många valmöjligheter vad gäller yta, slitstyrka, halkskydd, kemikalieresistens, färg och mönster.

Flowcrete Sweden AB är ett dotterbolag till Flowcrete Group Ltd som är en global koncern med 34 säljkontor världen över samt 8 produktionsenheter globalt. 

Flowcrete Sweden AB finns i skånska Perstorp, där vi också har en modern och effektiv produktionsanläggning som levererar golvbeläggningar framförallt till den Skandinaviska och Europeiska marknaden.

Vår internationella närvaro, kombinerad med en unik teknisk service och ett stort nätverk av kvalificerade och rekommenderade entreprenörer som är utbildade av oss, säkerställer att ditt golvprojekt är i trygga händer.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.